.EN.DE.IT.ES
Το δικηγορικό γραφείο Στέφανου Α. Ακριτίδη ιδρύθηκε από τον ίδιο, 26 ετών τότε, τον Μάιο 1992. Πριν την ίδρυσή του και συγκεκριμένα από την 14-2-1991 (ημέρα διορισμού του στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης) έως και την 18-5-1992 ο Δικηγόρος εργάστηκε ως συνεργάτης στο δικηγορικό γραφείο του Χρήστου Κεσσόπουλου στη Θεσσαλονίκη. Το γραφείο λειτουργεί στον 6ο όροφο της οικοδομής της οδού Βασιλέως Ηρακλείου 11 στη Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54625. Το δικηγορικό γραφείο καλύπτει, μετά και την προαγωγή του Δικηγόρου στο Εφετείο Θεσσαλονίκης την 09-10-1995 και στον Άρειο Πάγο την 25-10-2001, τις ανάγκες των πελατών για παροχή υπηρεσιών ενώπιον των Δικαστηρίων όλων των βαθμών δικαιοδοσίας.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μετά την απόκτηση του πτυχίου του Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το έτος 1987, ο Δικηγόρος παρακολούθησε από τον Απρίλιο 1998 έως και τον Ιούνιο 1998 ένα πρόγραμμα μαθημάτων διεθνούς εμπορικού δικαίου, το οποίο διοργανώθηκε στο Τορίνο από το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τορίνο σε συνεργασία με την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (στην αγγλική γλώσσα), με το τέλος του οποίου υποβλήθηκε με επιτυχία σε γραπτές και προφορικές εξετάσεις και απέκτησε την αντίστοιχη βεβαίωση σπουδών.

Την επόμενη χρονιά και με υποτροφία του Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου παρακολούθησε από την 30-5-1999 έως την 18-6-1999 ένα σεμινάριο διεθνούς ναυτικού δικαίου, που διοργανώθηκε στη Ρόδο από το Πανεπιστήμιο Tulane της πολιτείας Λουιζιάνα των Η.Π.Α. στην αγγλική γλώσσα, όπου και πάλι υποβλήθηκε με επιτυχία στις τελικές εξετάσεις και απέκτησε την αντίστοιχη βεβαίωση.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην ενασχόληση του Δικηγόρου με το γερμανικό δίκαιο και την παρακολούθηση σχετικού σεμιναρίου κατά το έτος 2002, που διοργανώθηκε από την Dr. Grannemann und von Furstenberg GmbH, Fachinstitut fur Wirtschaftsrecht, που εδρεύει στο Φράιμπουργκ Γερμανίας. Το σεμινάριο αφορούσε το αστικό, εμπορικό, ποινικό και επαγγελματικό δίκαιο της Γερμανίας (συμπεριλαμβανομένου και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας) και έλαβε χώρα στο Αμβούργο και το Μπάντεν-Μπάντεν στη γερμανική γλώσσα.

Ο Δικηγόρος παρακολούθησε εξάλλου στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο από 20 Απριλίου 2004 έως 08 Ιουνίου 2004 το σεμινάριο με τίτλο «Χρηματοοικονομική, φορολογική και λογιστική ανάλυση επιχειρηματικής δραστηριότητας για νομικούς και μη χρηματοοικονομικά στελέχη», διαρκείας 39 ωρών, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μετά από επιτυχή εξέταση έλαβε το σχετικό πιστοποιητικό εξειδίκευσης.

Τέλος έχει παρακολουθήσει τα παρακάτω σεμινάρια:

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ

Στην εποχή μας και λόγω της κατάργησης των αποστάσεων με την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας, δεν υπάρχει τομέας της ζωής μας, που να μην επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις. ΄Ετσι απαιτείται επαγρύπνηση για τα τεκταινόμενα στο εξωτερικό και δυνατότητα παρακολούθησης των εξελίξεων εφόσον αυτό είναι δυνατό στον τόπο που αυτές λαμβάνουν χώρα και στη γλώσσα που αυτό συμβαίνει.

Το δικηγορικό γραφείο Στέφανου Α. Ακριτίδη, με την σε άριστο επίπεδο γνώση της αγγλικής και γερμανικής γλώσσας, που επιβεβαιώνεται τυπικά από τα πτυχία Certificate of Proficiency in English και Grosses Deutsches Sprachdiplom αντίστοιχα αλλά και πρακτικά από την καθημερινή τους χρήση με τους αλλοδαπούς εντολείς του γραφείου, και την πολύ καλή γνώση της ιταλικής και ισπανικής γλώσσας, που αποδεικνύεται επίσης πρακτικά, προσφέρει στους εντολείς του τη δυνατότητα να κινούνται με ασφάλεια σε όσα θέματα άπτονται του εξωτερικού με οποιονδήποτε τρόπο.

Αυτό εξασφαλίζεται κυρίως μέσα από συμμετοχές σε διεθνείς ενώσεις και οργανισμούς, που παρέχουν έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση αλλά και μέσα από συνεργασίες με συναδέλφους Δικηγόρους του εξωτερικού, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Συγκεκριμένα ο Δικηγόρος είναι μέλος από το έτος 1996 της Διεθνούς Ενώσεως Δικηγόρων, που εδρεύει στο Παρίσι, έχει δε συμμετάσχει στις εργασίες του ετησίου Συνεδρίου του έτους 1996 στη Μαδρίτη και του έτους 2001 στο Τορίνο. Είναι επίσης επίτιμο μέλος από το έτος 1997 της Ενώσεως Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου, που εδρεύει στο Λουγκάνο της Ελβετίας, μέλος από το έτος 2002 της Γερμανοϊταλικής Ενώσεως Νομικών, που εδρεύει στο Μπόχουμ Γερμανίας και από το έτος 2000 της Ενώσεως Δικηγορικών Γραφείων Eurojuris Deutschland e.V., που εδρεύει στο Βερολίνο.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Το γραφείο επιμελήθηκε: